RECONSTRUCTION OF F.LLI BIVOUAC AT MARMAROLE (BL)

The project tries to give a solution to the bivouac’s accessibility during all the seasons; considering a vertical development of the spaces we can obtain accesses at more altitudes in order to manage also snow accumulation during the winter season. The maximum research of the product’s visibility, with any weather condition, brought to a coloration that recalls the mountain paths’ blazes, while the use of timber prefabricated elements allows to reduce the weights also in perspective of altitude transportation, to speed the assembly procedures and to reduce at minimum the encumbrance of the structure’s contact with the rock land.

Info

Category

competition

Type

ideas competition

Commission

C.A.I. Auronzo

Place

Forcella Marmarole – Auronzo (BL)

Notes

in collaboration with eng. Andrea Fronk

Work of

Giulio Ruggirello
Ilaria Fellin

Account

Giulio Ruggirello